Головна Новини Демобілізовані бійці Тернопільщини зможуть пройти реабілітацію у шести медичних закладах

Демобілізовані бійці Тернопільщини зможуть пройти реабілітацію у шести медичних закладах

kr1Результати проведення другого етапу четвертої черги часткової мобілізації у Тернопільській області, а також підготовку до прийняття в області демобілізованих бійців обговорив 16 березня виконувач обов’язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак із керівниками департаментів та управлінь.

Як зазначив він, для виконання мобілізаційного плану в області потрібно щодоби мобілізувати близько 100 чоловік або 6 чоловік з кожного району.
«Така кількість визначена з урахування часу, потрібного для проведення військової підготовки мобілізованих чоловіків. Відтак, куратори відповідних районів повинні посилити роботу із представниками на місцях та спрацювати якомога оперативніше. Слід у невідкладному порядку забезпечити заміну тих бійців, які уже мають бути на ротації», – додав Іван Крисак.

Медичні заклади області готові надати відповідні послуги демобілізованим бійцям, повідомив директор департаменту охорони здоров’я Володимир Курило.
«На реабілітацію демобілізованих бійців виділили 1 млн грн, – продовжив він. – Лікування здійснюватимуть на базі комунального закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільська Університетська лікарня», психологічну реабілітацію проведуть на базі обласної психоневрологічної лікарні, Заліщицького військового госпіталю наркод. Микулинецької та Більче-золотетської лікарні реабілітації».

Демобілізованим бійцям надаватимуть безкоштовні путівки для оздоровлення в санаторно-курортних закладах області. Також соціальне забезпечення із місцевих бюджетів виділятимуть для допомоги їхнім сім’ям. Усі бійці мають право повернутись на попереднє місце праці, незважаючи на запізнення ротації, констатував Іван Крисак.