Головна Новини Дев’ятеро військових з Тернопільщини отримають гроші на житло

Дев’ятеро військових з Тернопільщини отримають гроші на житло

Тернопільській області виділено субвенцію у розмірі 6 млн. 565 тис. гривень для виплати компенсації на покращення житлових умов дев’ятьом особам, які є учасниками АТО та учасниками бойових дій і які отримали, внаслідок своєї служби інвалідність І-ІІ групи. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський.

За його словами, на таку допомогу згідно із розпорядженням Кабінету Міністрів України від 7 червня 2017 р. № 375-р можуть розраховувати, сім’ї загиблих учасників бойових дій, учасників АТО, особи з інвалідністю І-ІІ групи та особи, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, пише oda.te.gov.ua

«Відповідно, це стосується осіб, які перебувають на черзі в органах місцевого самоврядування щодо покращення житлових умов, тобто на квартирній черзі. Станом на 1 квітня 2017 року в області на обліку перебували 9 осіб даної категорії. Таким чином, згідно із розпорядженням кабміну їм було виділено кошти, які вони отримають у вигляді грошової компенсації на власний рахунок в Ощадбанку, а потім за ці кошти зможуть придбати собі житло. Така допомога надається на основі відповідної заяви, яка розглядається на спеціально створеній комісії в управліннях соціального захисту населення», – зазначив Вадим Боярський.