Головна Новини Дві медпрацівниці відомчого закладу Тернополя отримали грамоти від міністра МВС

Дві медпрацівниці відомчого закладу Тернополя отримали грамоти від міністра МВС

За багаторічну сумлінну працю, за зразкове виконання посадових обов’язків, особисту ініціативу і самовідданість, високий професіоналізм грамоти від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова отримали дві працівниці Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Тернопільській області». Галина Левчук – медична сестра лікарні з поліклінікою, а Наталія Сенашенко-Бандура – лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу Центру превентивної медицини Територіального медичного об’єднання МВС України по Тернопільській області. 

 Галина Левчук – медичній справі віддала 35 років. Обрати майбутню професію, розповідає жінка, їй допомогла мама, яка також працювала медсестрою в райлікарні. Після восьмого класу Галина Ростиславівна вступила в Рівненське медичне училище, а через три роки вісімнадцятирічна дівчина влаштувалася в медико-санітарну частину комбайнового заводу, яка стала для неї найкращою практичною школою життя, де навчилася робити все. 

 – Спочатку було надзвичайно складно, бо мене поставили чергувати в маніпуляційний кабінет. Доводилося на людях вчитися брати кров, збирати жовч, ставити банки, проводити зондування, обробляти та зашивати рани, накладати шви,  доглядати післяопераційних хворих. В Територіальне медичне об’єднання Галина Левчук перейшла після реорганізації медчастини – у 1997 році. У час COVID-19, окрім своїх основних обов’язків, на плечі медичної сестри лягла й додаткова робота. Жінка напряму контактує з потенційними хворими: вона проводить забір ПЛР тестів, транспортує усі аналізи в лабораторію та назад. Проте незважаючи ні на що, Галина Левчук жодного дня не шкодувала про обрану професію і з задоволенням виконує усю роботу. Відзнаку Міністра отримала й Наталія Сенашенко-Бандура – лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу. Буденна робота Наталії – прийом, реєстрація пацієнтів, а також забір у них аналізів з профілактичною метою для заповнення медичних книг. У час пандемії у її обов’язки входить ще й забір аналізів у хворих на коронавірусну інфекцію. 

 – Морально важко було спочатку. Ніхто не знав з чим ми зіткнулися, як захистити себе та родину. Переживали всі. Але ми на то вчилися, і ми мусимо виконувати свою роботу у будь-яких умовах. Допомога людям – моє основне завдання. Ми ніколи відкриті не виходимо до пацієнтів, а завжди в захисті. Якщо на початку в лабораторію за день приходило близько 40 людей, то зараз кількість пацієнтів зменшилася приблизно на половину. 

 Наталія Сенашенко-Бандура любить свою роботу і уже 30 років носить білий халат. Ще зі школи їй подобалася професія медичного працівника. Прикладом для наслідування була й бабуся-медсестра. Робота відповідальна, адже від досконало проведеного аналізу залежить і лікування пацієнта та його життя. Грамоти працівницям від імені Арсена Авакова передав начальник ДУ “ТМО МВС України по Тернопільській області” – лікар Михайло Василишин. – Ваша професія важка, відповідальна, часто малопомітна, але вкрай важлива і незамінна. Бажаю Вам всього самого найкращого: щастя, здоров’я, благополуччя, успіхів у вашій благородній праці! Любові, Миру і Добра! Бажаю щоб Ваші вміння та навички ви застосовували лише в умовах мирного життя!