Головна Новини Двічі втрачали дім через війну, а тепер відкрили кав’ярню у Козові

Двічі втрачали дім через війну, а тепер відкрили кав’ярню у Козові

На каву до Козови! А чому б і ні? Якщо кав’ярня «Cake&Cake» разом з власниками Іриною та Андрієм Нежальськими переїхала із самого Харкова у Козову на Дорошенка 4, то завітайте і ви.

Заходжу у «Cake&Cake» вранці. Тут ще нема відвідувачів, але Ірина та Андрій уже на робочому місці. Бариста приймає замовлення і готує ароматний флетвайт. За кавою розмова іде жваво.

  • У Козову нас покликали родичі ще наприкінці лютого. Вони ж знайшли для нас будинок для тимчасового проживання. І вже 6 березня ми приїхали на Тернопільщину. Не хотілося вірити, що це надовго. Облаштуватися на новому місці допомагали рідні, сусіди, – розповідає Ірина.

Цей крок дався нелегко. Адже у 2014 році родина вперше втратила домівку (Луганськ). Почали нову сторінку життя у Харкові, відкрили дві кав’ярні «Cake&Cake». Ірина сама випікала торти та тістечка, які мали популярність серед харків’ян. 24 лютого стало новою переломною точкою у житті сім’ї. Перші місяці минули у надії, що все от-от зміниться на краще та можна буде знову повернутися до Харкова. Однак, коли прийшло усвідомлення, що повертатися небезпечно, почали думати про те, щоб відкрити кав’ярню у містечку, яке їх прихистило.

Тим більше, що діти (їх в Андрія та Ірини двоє) пішли до школи, їм тут дуже подобається. Власники будинку, де проживає сім’я, віддали його у безоплатне користування. Родину гостинно зустріла і прийняла Козівська громада.

«Кав’ярня «Cake&Cake» – місце, де люди на якийсь час можуть забути про реальність, відпочити, наповнитися позитивом», – так визначає концепцію закладу Ірина.

Звертаю увагу на сучасний дизайн, красиві меблі. Тут 4 столики, 15 місць для комфортного розташування відвідувачів. Ірина розповідає, що меблі вони встигли привезти зі складу, який уцілів у Харкові. Дві кав’ярні постраждали від мародерів, звідти вже не було що забирати.

«У кого замовляєте випічку?» – питаю. Очі Ірини спалахують вогниками: «Я сама усе готую! Спочатку тут готувала на замовлення». Справді дивуюсь, бо за склом красивої вітрини близько десяти різних тортів та тістечок. Серед них добре знайомі усім «Наполеон», «Медівник», модний тортик «Орео». Усе таке апетитне, свіже, спокусливе. А яке красиве!

Козівчанам потрібна така кав’ярня. Тут так затишно. Господарі облаштували місця з м’якенькими подушками у залі та на невеличкій терасі. Навіть у холодну пору року тут можна у гарній атмосфері зігрітися смачним напоєм та теплою розмовою.

«Cake&Cake» має усі шанси стати одним з улюблених місць для романтичних побачень. Тут будуть продуктивними ділові розмови, затишними бесіди з коліжанками.

Раджу вам завітати у кав’ярню бодай для того, щоби побачити щось нове у Козові. А ще, щоб подарувати собі годинку насолоди спокоєм та смачним десертом з улюбленим напоєм. Якщо випаде нагода – обов’язково познайомтеся з Андрієм та Іриною. Громада, до якої долучаються такі хороші, світлі люди, стає багатшою.

Галина Заболотна