Головна Новини Двоє студентів з Тернопільщини отримуватимуть президентські стипендії

Двоє студентів з Тернопільщини отримуватимуть президентські стипендії

Студенти Бережанського фахового коледжу, які демонструють високі результати в навчанні й науковій діяльності, вже традиційно серед стипендіатів Президента України.

Іван Синишин, студент-третьокурсник спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Навчається в повну міру своїх сил. Ще з дитинства має здібності до творчих проєктів, володіє практичними навичками. У попередньому році був учасником Малої академії наук України, пише Доба.

У 2020 році учасник XI Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України», нагороджений Дипломом Малої академії наук України (в номінації: «Електроніка та приладобудування», тема роботи «Установка для дослідження датчиків вологості»).

Протягом навчання у коледжі переможець в інтернет-олімпіадах від освітнього проєкту «На Урок» з фізики.

Та ще один стипендіант – Олександр Феньо, студент-третьокурсник спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Має інтерес до вивчення точних наук, швидко сприймає і опрацьовує інформацію та захоплюється електронікою.

“Протягом навчання в коледжі Феньо Олександр брав участь в олімпіадах, конференціях, змаганнях, позакласних дійствах. Зокрема, став переможцем інтернет-олімпіад від освітніх проєктів «На урок» з фізики та інформатики, – розповіла Світлана КУЦА,куратор групи.

– Минулого року виступав на онлайн-конференції на тему: «Система автоматичного фізико-хімічного контролю стану елегазового обладнання» та на навчально-пізнавальному форумі на тему: «Альтернативні джерела енергії». Брав участь у позакласних дійствах таких, як: “Фізичне лото”, арт-урок «Бути українцем», пішій ході для вшанування героїв Чортківської офензиви як однієї з найблискавичніших та найвагоміших подій української революції та визвольних змагань україно-польської війни”.