Головна Новини Двоє сиріт з тимчасово окупованих територій пішли служити у Нацгвардію

Двоє сиріт з тимчасово окупованих територій пішли служити у Нацгвардію

25 червня 2020 року брати Євген та Андрій Іллющенки запам’ятають на усе життя. Цього дня у долі хлопців, що приїхали до Чорткова навчатися на медиків з тимчасово окупованих територій Донецької області, відбулося одразу кілька знакових подій, що неодмінно позначаться на їх подальшому житті.
На подвір’ї Чортківського об’єднаного міського військового комісаріату директор державного медичного коледжу, Заслужений лікар України, кандидат медичних наук Любомир Степанович Білик вручив Андрієві та Євгену дипломи фельдшерів, до яких хлопці ішли довгих чотири роки! Було непросто здолати складну медичну науку підліткам з непростою долею, позбавлених батьківського піклування, вихованцям сиротинця. Але вони це змогли! Бо потрапили в надійні руки – до медичного коледжу, де їм підставили надійне батьківське плече, оточили турботою та підтримкою. Разом із дипломами очільник навчального закладу вручив випускникам конверти із суттєвою фінансовою допомогою.
Одразу ж по тому військовий комісар полковник Леонід Підручний виголосив наказ при прийом хлопців на строкову службу до Нацональної гвардії України. І це теж не випадково, бо брати мали таку мрію – служити Вітчизні.
Провести випускників до лав Збройних сил прийшли викладачі коледжу, куратор групи, працівники студентського гуртожитку та військового комісаріату. Студентський капелан о. Андрій Лемчук благословив братів на щасливу службу.