Головна Новини Двоє п’яних у Тернополі ввечері скоїли ДТП

Двоє п’яних у Тернополі ввечері скоїли ДТП

Учора близько 20-ї години інспектори отримали повідомлення про ДТП з потерпілими на вулиці 15-го Квітня. Патрульні оперативно прибули на місце події, надали допомогу потерпілим та з’ясували обставини дорожньо-транспортної пригоди. За попередньою інформацією, водій автомобіля Skoda порушив ПДР та допустив зіткнення з автівкою Audi, внаслідок ДТП водія останнього транспортного засобу швидка забрала до лікарні.

Спілкуючись з винуватцем ДТП, інспектори виявили в чоловіка явні ознаки алкогольного сп’яніння. Охоронці порядку запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці за допомогою алкотесту Драгер, на що останній погодився. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував 3.05 проміле алкоголю в крові водія.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну гру для подальшого з’ясування всіх обставин ДТП та склали на водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП.

Інша автопригода за участю нетверезого водія сталася учора о 20-й годині 20 хвилин на вулиці Володимира Великого за участю автомобілів Audi, Volkswagen та BMW. Інспектори оперативно прибули на місце події, переконалися, що внаслідок ДТП ніхто не постраждав та з’ясували обставини дорожньо-транспортної пригоди.

Охоронці порядку з’ясували, що водій автомобіля BMW, порушив ПДР та пошкодив дві інші автівки. Окрім того, спілкуючись з винуватцем ДТП, патрульні виявили в нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Охоронці порядку запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці за допомогою алкотесту Драгер чи у найближчому медичному закладі, на що останній погодився. Результат медичного висновку підтвердив, що водій перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Тож поліцейські склали на водія відповідні адміністративні матеріали.

В обох випадках долю нетверезих водіїв, які спричинили ДТП вирішуватиме суд.

Джерело: Патрульна поліція