Головна Новини Два села з Тернопілля – у п’ятірці найгарніших в Україні

Два села з Тернопілля – у п’ятірці найгарніших в Україні

16 листопада оголосили результати конкурсу “Найгарніше українське село”.

Перше місце посіло село Пасічна, що у Надвірнянському районі Івано-Франківської області. Саме воно отримає приз – 100 тисяч гривень на розвиток туристичної інфраструктури села від організаторів Made in Ukraine.

Увійшли у ТОП-5 й населені пункти Тернопільщини: на другій сходинці село Білокриниця Кременецького району, на п’ятій – Зарваниця.

Білокриниця відома своїм розкішним палацом, у приміщенні якого розташований Кременецький лісотехнічний коледж. Його споруджено у англо-готичному стилі, з елементами ренесансу, пишуть Тернополяни.

Як саме обирався переможець?

З 20 травня по 20 вересня відбувся прийом заявок від усіх бажаючих представників сіл, які хотіли розповісти Україні про свій населений пункт. На другому етапі конкурсу, з 25 вересня по 25 жовтня, тривало голосування на сайті, в результаті якого 30 сіл, що набрали найбільше голосів, були внесені в short list для професійного журі.

Кожне село отримало від 1 до 30-ти балів відповідно до кількості набраних голосів. Під час третього етапу конкурсу журі оцінювало села з точки зору туристичних об’єктів, соціальної інфраструктури (готелів/зелених садиб, продукції села, закладів харчування) та автентики.

Переможця обрали за сумарним результатом балів від народного голосування та професійного журі.

Довідково. Проєкт “Найгарніше українське село” має на меті відкрити селища для розвитку зеленого туризму та зберегти їх самобутність. Деталі проведення конкурсу тут.

рейтингсілрезульати