Головна Новини Гімназистка з Чорткова – чемпіонка світу

Гімназистка з Чорткова – чемпіонка світу

Софія Мельничук – учениця 10 класу Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича. Попри свій юний вік –  15 років, дівчина вже добре знає смак перемоги та визнання,  їй підкорилися Всеукраїнські, європейські та  світові чемпіонати зі спортивного танцю.

Талановита чортківчанка займається спортивними танцями (стиль – диско, диско-слоу) ще з чотирьох років. Каже, що її бабусі завжди подобались дівчата-танцівниці, тож ідея віддати внучку в гурток належить їй. Маленьку Софійку віддали у клуб «Наталі», де її першим наставником стала Наталія Гребенюк.

У дев’ять років виграла свій перший чемпіонат України. Далі – чемпіонат Північної Європи в Естонії. Після цієї звитяги, каже, почала займатись ще інтенсивніше, і результат не забарився – перемоги одна за одною полились рікою. Зокрема, найбільшою радістю для дівчини стала перемога на чемпіонаті світу у Чехії.

Софія впевнена – хоче пов’язати своє життя із хореографією. Для цього щоденно тренується: двічі на тиждень сама, ще три тренування – у гуртку «Real Dance». Фактично кожних вихідних їздить на майстер-класи у Тернопіль, бо вчитися ніколи не пізно.

У гімназії дівчина вчиться на відмінно, найбільше цікавиться історією та географією. Своїм успіхам Софія дуже завдячує батькам, бо вони ще змалечку заохочували її хобі. І тато, і мама її дуже підтримують, адже і їздити на змагання, і систематично шити костюми для виступів – зараз задоволення недешеве.

Розпорядок дня у 15-річної Софії недитячий. Вранці на уроки, які закінчуються о 15 год. Далі – репетитори, після того – тренування, а деколи і два. Тож зазвичай дівчина повертається додому не раніше 21:00, а деколи – ще пізніше.

Старання, результати  й важку працю тренувань талановитої вихованки Чортківської гімназії належно оцінено. Чемпіонка світу з танців Софія Мельничук – стипендіатка Чортківського міського голови.

Вона – друга чортківчанка, яка отримує стипендію Чортківського міського голови.  Нещодавно Положення про порядок призначення стипендій міського голови за високі досягнення у галузі спорту прийняли на засіданні виконавчого комітету. Згідно з ним, стипендію у розмірі 1000 грн на місяць призначають кращим спортсменам міста.