Головна Новини Гути втратили вплив на Мрію

Гути втратили вплив на Мрію

1306996425_1_14_top_28guta_crЛегітимність і повноваження сім’ї Гут як поточних акціонерів компанії “Мрія”, головні земельні ресурси і потужності виробництва знаходяться на Тернопільщині, відтепер офіційно втратили силу і були передані тимчасовому керуючому, призначеному судом. Тимчасовий керуючий є незалежною особою, яка діє в інтересах кредиторів, і може спрямувати свої рішення замість акціонерів на операційні компанії групи «Мрія». 

Від імені BNY Corporate Trustee Services Ltd 22-го січня 2015 року було подане клопотання до суду Кіпру, що серед іншого передбачає можливість припинення діяльності компанії Mriya Agro Holding Public Ltd («Мрія») і призначення тимчасового керуючого з метою збереження активів «Мрії». Клопотання було розглянуте судом, і 26 січня 2015 року суд призначив тимчасового керуючого компанії.

Введення тимчасового керуючого є результатом повністю законного процесу, розпочатого кредиторами «Мрії», і є цілком легітимним наслідком неспроможності «Мрії» обслуговувати свої борги, а також небажання поточних акціонерів протягом шести місяців взаємодіяти з кредиторами у спосіб, що відповідав би вимогам міжнародної фінансової практики.

Кредитні комітети банків і держателів облігацій «Мрії» вітають рішення кіпрського суду. Дана процедура не має на меті ліквідацію «Мрії» як групи, а лише служить інструментом спрощення передачі контролю над «Мрією» кредиторам від поточних акціонерів, які досі де-факто контролюють менеджмент компанії.

Кредитори «Мрії» прагнуть забезпечити цілісність компанії, а отже зберегти робочі місця для працівників компанії, стосунки з землевласниками і місцевими громадами. З цією метою тимчасовий керуючий наділив повноваженнями керувати групою нових менеджерів, п. Саймона Чернявського та п. Тона Хулса, які нещодавно були обрані кредиторами «Мрії». Вони вже почали встановлювати зв’язки з багатьма зацікавленими сторонами, готуючи їх до передачі контролю над всіма операційними компаніями і зміни менеджменту, а також доносячи їм наміри кредиторів. Ця зміна в управлінні стосується триваючого процесу щодо реструктуризації заборгованості групи «Мрія» та відображає необхідність збільшення ролі кредиторів у операційному контролі над групою «Мрія».