Головна Новини Гроші, які виплачують замість “Пакунка малюка”, жителі Тернопільщини можуть витратити на будь-які...

Гроші, які виплачують замість “Пакунка малюка”, жителі Тернопільщини можуть витратити на будь-які товари

Під час воєнного стану умови виплати компенсації за “Пакунок малюка” змінилися. Тепер батьки можуть витратити гроші на будь-які товари та в будь-яких магазинах, зняти їх з карти чи перерахувати на іншу. Про це розповів заступник директора департаменту соціального захисту населення Олег Воронка.

За його словами, гроші зберігатимуться на картці впродовж воєнну стану та ще місяць після його завершення. Раніше люди мали витратити компенсацію впродовж року, інакше гроші поверталися державі, пише Суспільне.

“У разі неможливості відкриття у Приватбанку картки із спеціальним режимом використання, бо надання компенсації передбачає саме це, компенсація може виплачуватися на будь-яку іншу розрахункову карточку, але це має бути картка від Приватбанку. Далі за кошти, які нараховуються за цю карточку, можна купити будь-які товари і в будь-якому магазині. Але це ми говоримо тільки про воєнний час. Після його скасування – можна буде придбати за ці гроші лише ті товари, які визначені постановою. Звичайно, ми маємо на увазі ті товари, які необхідні для дитини в першу чергу. Це підгузки та інші товари для дітей і купити їх можна буде лише в тих магазинах, які уклали угоди з Національною службою про надання таких послуг”, – розповідає Олег Воронка.

Нагадаю, кожна сім’я у якої народилась дитина, має право отримати від держави Пакунок малюка з речами для немовляти або одноразову грошову виплату – 6 тисяч 300 гривень.