Головна Новини Громадськість вимагає від обласної влади оприлюднити матеріали з підготовки проекту перспективного плану...

Громадськість вимагає від обласної влади оприлюднити матеріали з підготовки проекту перспективного плану формування спроможних громад

звантаження27 травня 2015 року на засіданні правління Громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації розглядалося питання «Про проект перспективного плану формування спроможних територіальних громад Тернопільської області, розробленого робочою групою на виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»». Участь у засіданні взяв т.в.о. заступника голови Тернопільської ОДА, заступник голови робочої групи з підготовки проекту перспективного плану Іван Бабійчук.

-----_------ -----

За підсумками обговорення, з метою забезпечення прозорості та відкритості процесу реформування, а також залучення громадськості та представників місцевого самоврядування до обговорення розробленого проекту, ухвалено рішення звернутися до обласної влади оприлюднити на офіційному сайті Тернопільської ОДА проект карти майбутнього територіального поділу області; протоколи засідань робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад області; протоколи консультацій з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, а також суб’єктами господарювання та їх громадськими об’єднаннями; паспорти спроможних територіальних громад Тернопільської області; техніко-економічне обґрунтування проекту перспективного плану.

Учасники зібрання вирішили ініціювати загальнообласний круглий стіл за участі науковців, народних депутатів, представників місцевого самоврядування області, громадськості та бізнесу, на якому пройде громадське обговорення проекту перспективного плану формування спроможних громад області та очікуваних результатів адміністративно-територіальної реформи в Україні.

Окрім цього члени правління призначили на 9 червня засідання Громадської ради при Тернопільській ОДА, на якому розглядатимуться питання: про адміністративно-територіальну реформу в Україні та її наслідки для Тернопільської області; про соціальний захист військовослужбовців-учасників АТО та їх родин; про план роботи Громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації на друге півріччя 2015 року.