Головна Новини Громада Тернополя не повинна бути заручником внутрішньопартійного конфлікту, – Бліхар

Громада Тернополя не повинна бути заручником внутрішньопартійного конфлікту, – Бліхар

Сьогодні в Тернополі вкотре не відбулася чергова сесія міської ради. Причина – внутрішньопартійний конфлікт всередині місцевого осередку ВО «Свобода», заручниками якого стали не тільки депутати міської ради, а й уся тернопільська громада.

Таку оцінку бурхливих подій у Тернопільській міськраді дав лідер фракції «Народний контроль» Володимир Бліхар.

«Свобода»  виключила з партії, а, відповідно, і з фракції у міській раді трьох своїх депутатів і виступає категорично проти того, щоб ці особи з’являлися у сесійній залі. Виключені депутати наполягають на тому, щоб продовжувати свою діяльність, оскільки до міської ради їх обрали виборці. За цим начебто простим викладенням фактів уже назбиралася ціла низка маніпуляцій з обох сторін конфлікту: і блокування входу із сутичками під міською радою, і повідомлення про начебто замінування приміщення, і звинувачення у порушенні регламенту, і гори бруду у засобах масової інформації», – відзначив Володимир Бліхар.

«У такому коловороті подій і звинувачень важко розібратися не тільки у тому, хто правий, а хто – винуватий, а й навіть у тому, хто кого і з яких мотивів підтримує. Важливо одне – сесія міської ради повинна відбутися», – зазначила депутат від «Народного контролю» В.Шараськіна.

Петро Болєщук вказує на те, що «сесії повинні відбуватися, бо тернополяни чекають від своїх обранців на вирішення сотень життєвоважливих питань діяльності міста, вони не повинні бути заручниками жодних партійних конфліктів і чиїхось вузьких інтересів».

«Якщо ж конфлікт всередині «Свободи» не вдасться розв’язати найближчим часом, то, очевидно, виходом із тернопільського політичного цугцвангу можуть бути перевибори», – проаналізував ситуацію Володимир Бліхар.

Зазначимо, що депутати від «Народного контролю» безперешкодно потрапили у приміщення міської ради, де відбулося засідання фракції «Народного контролю». В.Бліхар, В.Шараськіна, П.Болєщук засудили вищезазначені маніпуляції, обговорили можливість перевиборів, готовність до такого розвитку подій, бо лише виборець може підтвердити, кому він насправді довіряє.