Головна Новини Громада на Тернопільщині відправила для ЗСУ дев’ять автомобілів

Громада на Тернопільщині відправила для ЗСУ дев’ять автомобілів

Жителі Чортківської громади на Тернопільщині відправили для ЗСУ дев’ять автомобілів. Ними, зокрема, будуть користуватися військовослужбовці з їхньої громади, котрі виконують зараз бойові завдання на сході та півдні країни. Про це розповів Суспільному речник Чортківської міської ради Тарас Заяць.

За його словами, транспорт придбали за кошти жителів громади, також за підтримки чортківської діаспори у США (зокрема, братів Діденків), ще по одному автомобілю придбали волонтери з Бучача, двоє жителів Білої та житель Чорткова.

“Автомобілі пофарбували в камуфляжний колір. Два автомобілі військовослужбовці самотужки забрали з Чорткова. Решту машин відправили до пунктів призначення колоною. На шляху у волонтерської групи – Краматорськ, Бахмут, Слов’янськ, Курахове (Донецька область), Покровське (Дніпропетровська область), Гуляйполе та населені пункти Запорізького напрямку та Херсонщина”.

Для бійців також передали тепловізор, бензопилу, плівку, скоби, утеплювачі, кирки, лопати, бензопилу, миючі засоби та засоби гігієни. Окрім того, завезли 145 пакунків для військових, які передали їхні рідні та близькі, повідомив речник.