Головна Новини Гостру на язик жінку спересердя штрикнув ножем: біда в селі на Тернопільщині

Гостру на язик жінку спересердя штрикнув ножем: біда в селі на Тернопільщині

Ледве не фатально завершилася сварка між подружжям Н. в одному із сіл на Борщівщині. За умисне нанесення дружині тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст. 121 КК України) літній чоловік опинився на лаві підсудних.

Трагедія сталася цього року в січні, напередодні Водохреща. Річ у тім, що літнє подружжя Н. через постійні сварки давно вже проживало у різних будинках, але на одному подвір’ї. От і того дня жінка вранці зібралася до церкви, а після служби вирішила провідати матір. Відтак і пішла до найріднішої, а там за розмовами та нехитрою хатньою роботою просиділа цілий день.

Додому повернулася майже опівночі. Неохоче відчинила хвіртку, піднялася сходами, штовхнула двері. Проте вони були зачинені. Жінка обшукала всі кишені, однак ключів не було, певно, вранці, поспішаючи до церкви, забула їх у хаті. Тож хоч як цього не хотіла, але змушена була постукати до чоловіка. Той неохоче відчинив.

Роздратована, вона зайшла до кімнати й почала виговорювати, чого це він втручається у її справи? У відповідь 63-річний чоловік буркнув щось образливе. Знервована жінка подряпала йому обличчя. Тоді той відскочив у бік і у світлі лампи блиснув ніж. Гостра на язик жінка навіть не відчула болю, однак раптом на животі стало гаряче й на руку потекло щось тепле. Зрозумівши, що це кров, поранена вибігла з хати й побігла до сусідки. Та й надала першу медичну допомогу.

Тим часом чоловік зателефонував до сестри і зазнався, що накоїв, і вже родичка викликала лікарів та поліцію.

На щастя, потерпілу одразу прооперували, вона вижила і навіть змогла давати свідчення у Тернопільському міськрайонному суді. Сивочолий винуватець повністю визнав свою провину та щиро розкаявся.

Як не дивно, але саме потерпіла просила не позбавляти чоловіка волі, зазначивши, що сама винна у злочині, адже знала, що він тяжко хворіє й через проблеми зі здоров’ям має інвалідність.

Зважаючи на всі обставини та думку потерпілої, суд першої інстанції визнав обвинуваченого винним у тяжкому злочині та засудив до 5 років позбавлення волі. Однак знайшов підстави пом’якшити покарання, застосувавши ст. 75 КК України, та звільнив від покарання з іспитовим строком терміном на 3 роки. Якщо протягом цього часу чоловік нічого не накоїть, пенсіонеру скасують судимість.

Не дарма на Сході кажуть: «Вчися, поки живеш, і не чекай, що старість принесе з собою мудрість». Подружжя разом прожило все життя, а на схилі літ чоловік ледь не зарізав дружину.
Джерело: Тижневик “Номер один”