Головна Новини Гори трупів тварин поблизу Березовиці мають прибрати до 4 березня

Гори трупів тварин поблизу Березовиці мають прибрати до 4 березня

Головне управління Держпродспоживслужби оштрафувало директора ТОВ «Біобласт» на суму 104 тисячі 235 гривень та зобов’язало до 4 березня цього року прибрати відходи тваринного походження з території неподалік смт.Велика Березовиця.

 Враховуючи ситуацію, яка склалась неподалік смт. Велика Березовиця Тернопільського р-н Тернопільської області та розвиток подій щодо неконтрольованого звалища побічних продуктів тваринного походження Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області вжило ряд заходів щодо недопущення надзвичайної ситуації на даній території.

Керуючись вимогами ст. 8 Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», з метою недопущення шкідливого впливу на довкілля і можливих спалахів гостроінфекційних захворювань людей та тварин, до голови Тернопільської районної державної адміністрації скеровано звернення щодо скликання відповідної комісії, для вирішення питання організації заходів щодо забезпечення ліквідації несанкціонованого і неконтрольованого звалища побічних продуктів тваринного походження.

14.02.2019 року спеціалісти Управління безпечності харчових продуктів провели позапланову перевірку ТзОВ «БІОБЛАСТЕР» щодо дотримання вимог законодавства у сфері ветеринарної медицини суб’єктом господарювання, який проводить діяльність з обігу побічних продуктів тваринного походження щодо усунення порушень та розпорядженням головного державного ветеринарного інспектора зобов’язали провести до 04.03.2019 року сортування та видалення на спеціалізоване підприємство усіх побічних продуктів тваринного походження, а в подальшому не допускати їх накопичення.

Постановою Головного державного інспектора від 22.02.2019 року №01/539 керівника ТзОВ «БІОБЛАСТЕР»  притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу суму 104325 грн (25 мін. зарплат).