Головна Новини Голова РДА взявся за голову і за кар’єри

Голова РДА взявся за голову і за кар’єри

Голова Теребовлянської райдержадміністрації Юрій Ништа  провів розширену нараду щодо стану  та проблеми надрокористування на території району.  Участь у нараді взяли керівник Теребовлянської місцевої прокуратури Василь Лотоцький, в.о. начальника Теребовлянського відділу поліції ГУНП в Тернопільскій області Любов Новосад, голови об’єднаних територіальних громад, рад та новообрані сільські старости, повідомляє офіційний сайт РДА.

Юрій Ништа охарактеризував присутнім проблему, яка потребує вирішення у районі та закликав присутніх до активних дій. За інформацією Генерального прокурора України Юрія Луценка, на Теребовлянщині  лише 10% кар’єрів оформлені згідно чинного законодавства, а всі інші продовжують проводити незаконні видобування. Про це він заявив  під час представлення нового обласного прокурора Тернопільщини В’ячеслава Перча, яке відбулося 18 липня у Тернополі.

 „Виведення надрокористування із тіні – це ведення чесного бізнесу, це відсутність корупції, це сплата податків, які наповнять місцеві бюджети, а також законне користування спільними народними благами – корисними копалинами”, – висловив думку Юрій Ништа та повідомив, що з метою виявлення фактів роботи незаконних кар’єрів, а також таких надр, які знаходяться у неактивному, вичерпаному стані, буде сформована робоча група, яка розпочне свою роботу вже з понеділка.

Любов Новосад закликала старост надавати оперативну інформацію про будь-яку підозрілу ситуацію із використанням надр як у межах сіл,  так і за їх межами.

Василь Лотоцький проінформував, що під обстеження робочою групою підпадають також і лісові надра, і ставкові плеса.

За підсумками обговорення, представники влади дійшли висновку, що лише спільними зусиллями і розумінням важливості питання, можна буде навести порядок у цій сфері.