Головна Новини Генетична експертиза підтвердила загибель в зоні АТО збаражанина Тараса Михальського

Генетична експертиза підтвердила загибель в зоні АТО збаражанина Тараса Михальського

IMG_3866-650x418Отримавши похоронку, рідні і друзі 34-річного збаражанина, бійця 24-ї механізованої бригади Тараса Михальського  відмовлялися вірити у його загибель і більше трьох місяців не втрачали надії, шукали його серед поранених і полонених. Однак  результати ДНК-експертизи тіла, яке було захоронено разом із іншими тілами і останками невідомих бійців на цвинтарі у Старобільську на Луганщині ще 18 листопада, підтердила найгірше – Тарас Михальський поповнив лави Небесної Армії.

Наш земляк  загинув 18 жовтня  на “Бахмутській трасі” –  так званій “дорозі смерті” , коли разом із іншими військовослужбовцями їхав виручати бійців 32-го блокпосту, оточеного сепаратистами.

Брат загаблого захисника Вітчизни Іван Михальський сподівається, що тіло Тараса вдасться привести у Збараж найближчими днями, але коли саме поки сказати точно  не може, як і про те,  коли буде похорон.

Відтак про це ми  повідомимо додатково.

Останні 5 років збаражанин Тарас Михальський жив у Гайсині на Вінничині, де займався бізнесом. Під час подій на Майдані в Києві був активним учасником протистоянь.  Спостерігаючи за тим, що відбувається  на Сході України не міг залишатися вдома і влітку добровольцем пішов служити у ЗСУ. 21 серпня прибув на  навчання на Новояворівський полігон, а через два тижні попросився в зону АТО. Відтак з початку вересня вже виконував бойові завдання на блокпості біля Трьохізбенки на Луганщині. Він був оператором-навідником БМП 24-ї механізованої бригади.

Про обставини загибелі   Тараса його брат каже, що скоріш за все БМП підірвалася на протитанковій міні і не розуміє як  вище командування могло послатати на вірну смерть стільки бійців.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким захисника Вітчизни! Вічна пам’ять його світлій душі! Нехай Господь прийме душу воїна у Царстві Небесному!  Герої не вмирають!

 Світлана БОДНАР, Народне слово