Головна Новини «Галіція Дистилері» сплатить мільйон гривень державі

«Галіція Дистилері» сплатить мільйон гривень державі

судУпродовж кількох років через суди різних інстанцій Регіональне відділення Фонду держмайна України по Тернопільській області спонукало ПАТ «Галіція Дистилері» укласти додаткову  угоду про внесення змін до договору оренди, що був укладений ще в 2001 році.

Виробники міцних напоїв ніяк не погоджувалися із тим, що орендна плата за структурний підрозділ цілісного майнового комплексу в Бучачі упродовж тривалого періоду не може залишатися незмінною. Власне, із моменту підписання договору оренди вона й зросла у кілька разів. Більше того –змінилася навіть сама методика розрахунку орендної плати за державне майно, до якої вніс зміни й доповнення Кабінет Міністрів України!

Платити більше керівникам «Галіція Дистилері», звісно ж, не хотілося, тож рішення Господарського суду Тернопільської області, що задовольняло позови РВ ФДМУ, вони двічі оскаржували у судах вищих інстанцій.

У жовтні 2014 року  Вищий господарський суд України, розглянувши касаційну скаргу РВ ФДМУ на постанову Львівського апеляційного господарського суду, таки зобов’язав «Галіцію Дистилері» укласти додаткову угоду до договору оренди. Також, за приблизними підрахунками, товариство тоді мало повернути до державного бюджету понад 900 тисяч гривень донарахувань.

Однак, недобросовісні орендарі вирішили й на цьому не здаватися, тож скерували до Верховного Суду України заяву про перегляд зазначеної ухвали.

18 березня Верховний Суд України відмовив ПАТ «Галіція Дистилері» у розгляді цієї справи. Далі скаржитись нікуди, тож доведеться і додаткову угоду укласти, і  повернути в державну казну вже понад один мільйон гривень.