Головна Новини В Україні 8 медиків заразилися коронавірусом, 4 – у Монастириську

В Україні 8 медиків заразилися коронавірусом, 4 – у Монастириську

В Україні через неналежні засоби захисту вісім медичних працівників заразилися коронавірусом.

Останні чотири випадки – в Монастириському районі Тернопільської області. В тому числі, у завідуючого Центром первинної медичної допомоги. Зараз він удома на самоізоляції.  У лікарів досі немає засобів захисту, і вони першими стають жертвами небезпечного вірусу, пише Obozrevatel.

Усі пішли на карантин

Станом на ранок, 26 березня, в Тернопільській області – 15 випадків COVID-19. Там вже зафіксована перша смерть – це житель села Ковалівка Монастириського району.

Усього в районі коронавірус підтверджений у 11 осіб, четверо з яких лікарі. Серед захворілих і завідувач Центру первинної медико-санітарної допомоги Монастириського району Андрій Мушинський.

“У мене підтверджений діагноз. Перебуваю вдома на самоізоляції в задовільному стані. Ще одна лікар хворіла впродовж тижня, вже краще почувається. Ще одна вдома, теж температурила, її стан зараз покращився. Від кого саме ми заразилися – я не знаю, хворих приймали масово”, – сказав нам Мушинський.

Рятувальники обробляють дезінфекторами Монастириського лікарню

Він додає, що у них залишилося 3 захисних костюми, маски та дезінфікуючі засоби в Центрі були. Але вчора (25 березня – Ред.) завідувач прийняв рішення закрити заклад, а всіх співробітників відправити на карантин. Тепер хворих приймають в амбулаторії.

У місті Монастириську чотири лікарі захворіли коронавірусів

Ще один хворий – лікар районної лікарні Монастириського району. А в Тернополі діагноз коронавірус поставили стоматологу, який нещодавно повернувся з Австрії.

У Вінниці захворіла медсестра пологового будинку

Також COVID-19 підтвердили у 42-річної медсестри з Вінниці. З чуток, вона працює в пологовому будинку № 2, а заразилася від родичів, які нещодавно повернулися з Польщі. Правда, підтвердити або спростувати цю інформацію в пологовому будинку не змогли, мовляв, це до керівництва, а вони всі на нараді.

Ще два випадки захворювання – в інфекційній лікарні Івано-Франківська. Там медсестри надавали допомогу 56-річній жінці, яка померла кілька днів тому.

Сьогодні в Україні зареєстровано 156 випадків захворювання на коронавірус. Але як тільки був поставлений перший діагноз, медики забили на сполох – із засобів захисту у багатьох до сих пір тільки маски. Їх катастрофічно не вистачає, і майже у всіх містах волонтери і просто небайдужі закликають людей допомогти необхідним.