Головна Новини В Україні запровадили нові штрафи за відсутність маски у громадських місцях

В Україні запровадили нові штрафи за відсутність маски у громадських місцях

Законопроєкт, який передбачає запровадження штрафів в Україні за відсутність маски у громадських місцях, проголосований в цілому Верховною Радою, повідомляє DW.

Верховна Рада України запровадила штрафи за відсутність у жителів країни масок у громадських місцях та у транспорті. Відповідний законопроєкт був ухвалений українським парламентом за основу і в цілому у п’ятницю, 6 листопада – документ підтримало 262 народні депутати.

Згідно з законопроєктом, до Кодексу України про адміністративні правопорушення вносяться зміни, які стосуються запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Цими змінами в Україні запроваджуються штрафи у розмірі від 170 до 255 гривень за відмови використання громадянами масок в громадських місцях та у транспорті.

Захисну маску можна зробити власноруч

При цьому у законопроєкті наголошується, що штраф накладається за перебування в громадських місцях і транспорті під час дії карантину без одягнених захисних масок, що закривають ніс і рот, зокрема і виготовлених самостійно. Протокол про адміністративне правопорушення можуть складати одразу на місці, а сам штраф зможуть виписувати як працівники Національної поліції України, так і представники епідемічного контролю і органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, станом на ранок 6 листопада загалом за час епідемії коронавірусу в Україні було підтверджено інфікування 440 188 людей, а кількість летальних випадків склала 8 125. При цьому за цей час одужали 195 544 особи.