Головна Новини В Тернопільській ОДА прокоментували, чи підуть навчальні заклади на місячні канікули

В Тернопільській ОДА прокоментували, чи підуть навчальні заклади на місячні канікули

Начальниця управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома розповіла про пропозиції МОН щодо діяльності навчальних закладів з 15 жовтня до 15 листопада.

Зокрема¸ усім навчальним закладам загальної середньої освіти рекомендують з 15 жовтня на 1 місяць перейти на дистанційну форму навчання, пишуть Тернополяни

«Це пов’язано з епідситуацією. Хочу зазначити, що в нашій області ми щодня фіксуємо кількість учнів та педагогічних працівників, які захворіли на СOVID-19. Ця цифра є досить високою. Тільки за вихідні у нас захворіло майже 30 учнів та 22 педпрацівників», – розповідає Ольга Хома.  

Рекомендації перейти на дистанційну форму навчання також надали і закладам професійної освіти та ВНЗ І-ІV рівнів акредитації.

«Разом з тим, МОН просить, щоб учасники освітнього процесу були виселені з гуртожитків. Також рекомендують компенсувати гроші за проживання  у гуртожитках за цей період. Я думаю. ці заходи дадуть можливість скорочення захворювання серед учасників освітнього процесу», – додає начальниця управління управління освіти і науки ТОДА.

Міністерство освіти лише надає рекомендації для навчальних закладів. Так, як у них автономія, то кожен заклад приймає рішення самостійно на засіданнях педагогічної ради. Якщо говорити про ВНЗ на території Тернопільської області, то наразі майже всі перейшли на дистанційну форму навчання.