Головна Новини В райцентрі на Тернопільщині організували нарколабораторію

В райцентрі на Тернопільщині організували нарколабораторію

narkotykyНаркопритон в селищі Підволочиськ на Тернопільщині знешкодили оперативники обласного управління внутрішніх справ спільно з працівниками місцевого райвідділу міліції. Підпільну протиправну діяльність у власному приватному будинку організував 40-річний місцевий житель.

Як розповів начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВСУ в Тернопільській області Володимир Строїч, чоловік вже відбував покарання за схожі злочини, однак знову розпочав незаконний бізнес. У власному будинку він обладнав нарколабораторію та за допомогою необхідного приладдя виготовляв з макової соломки опій.

Готову небезпечну речовину наркозалежні особи могли спробувати в помешканні «бізнесмена». Пропонував той покурити й марихуану. Клієнтів було багато.

Далі продовжувати свою незаконну діяльність наркоділку завадили міліціонери. З його будинку правоохоронці вилучили знаряддя для виготовлення наркотиків, макову соломку, опій та пристрій для вживання марихуани.

Підозрюваний затриманий згідно статті 208 КПК України. Щодо нього відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 317 Кримінального кодексу України – організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.