Головна Новини В одному із сіл Тернопільщини об’єдналися прихожани греко-католицької та православної церков, щоб...

В одному із сіл Тернопільщини об’єдналися прихожани греко-католицької та православної церков, щоб освятити воду (Фото і відео)

Свято Богоявлення у селі Переволока на Тернопільщині розпочалося зі Cлужби Божої у церквах. Опісля церковні громади греко-католицької церкви імені святого Йосафата та православної церкви імені святої Трійці об’єдналися, щоб освятити воду. Багатолюдний хресний хід йшов селом до річки Стрипи. Церковні корогви, ікони та запалені «трійці», – учасники процесій несли з собою, пише МЕДІАТОР

Там, напередодні свята, понад двадцять парафіян з обох церков зробили соснову браму. На дерев’;яній дамбі поставили березовий хрест. Він з року в рік використовується замість крижаного, зробили його ще десять років тому.

Обидва священики о. Юрій Матвіїшин та о. Ігор Вовк посвятили йорданську воду. Два голуби, як символи «Божого духа», який зійшов з неба, випустили в небо.

Освячену воду споживав кожен. В ополонці річки купалися жителі села. Микола Кольба дев’ятий раз заходить в крижану воду. Вірить у її цілющу силу, каже, краще себе почуває відколи на Водохреще купається. А от Богдан Муха вже п’ятнадцять років випробовує магічну сили йорданської води.

– Тоді казали люди, що це щось неможливе, а зараз звикли. Я вже п’ятнадцять років купаюся у святій воді. Відтоді таблеток не вживаю зовсім. Це велика радість, тому й у вишиванці заходжу річку, – ділиться Богдан Муха.

Водосвяття у селі Переволока: соснова брама на Стрипі та голуби (Відео)