Головна Новини В одному з будинків Чорткова на горищі оселилися небезпечні комахи

В одному з будинків Чорткова на горищі оселилися небезпечні комахи

29 липня у надвечір’я до чергового ДПРЧ-6 від чортків’янки надійшло повідомлення про те, що на горищі її будинку (вул. Корольова, 5) з’явилося кубло шершнів.

Особовий склад пожежно-рятувального підрозділу виїхав на місце події. Рятувальники, для уникнення нещасного випадку, вилучили з горища вказаного будинку кубло шершнів. Після чого, доволі небезпечних комах було випущено в природне середовище, пише Чортків Сіті

Якщо поруч з вами з якоїсь причини з’явився шершень, то не слід починати розмахувати руками, оскільки комаха може сприйняти це як агресію. Краще просто відійти подалі від шершня.

У разі, коли ви напоролися на кубло шершнів, а тим паче, якщо воно знаходиться десь у вашому помешканні чи поблизу нього, то самотужки не варто братися його позбутися, а необхідно викликати рятувальників. Адже тільки вони можуть зняти кубло за допомогою спеціальних пристосувань і костюмів.

Якщо шершень залетів до вас у квартиру, не «нападайте» на нього і не намагайтеся збити його чи відігнати руками, бо комаха такі дії може сприйняти за агресію і «атакуватиме» вас. Краще просто відчинити вікно, аби комаха сама вилетіла.