Головна Новини В області зараз три спалахи коронавірусу, один із них – у “Тернопільводоканалі”

В області зараз три спалахи коронавірусу, один із них – у “Тернопільводоканалі”

Наразі на Тернопільщині діючими є три спалахи: у Чорткові, Тернополі та Петрикові Тернопільського району.

Про це на засіданні обласного штабу по боротьбі з коронавірусом розповіла виконувачка обов’язків директора Тернопільського обласного лабцентру Юлія Кравчук, пише Терміново

– У чортківській філії “СЕ Борднетце” – 33 випадки. 9 серпня в КП Тернопільводоканал підтвердили 7 випадків. 10 серпня в геріатричному пансіонаті в Петрикові зафіксували ще один випадок коронавірусу у підопічного, загалом там вже 24 людини, в яких виявили коронавірус: 23 жителів закладу та 1 лікар, – розповідає Кравчук.

За весь період епідспостережень на Тернопільщині зафіксували 9 спалахів, зауважила вона. Зважаючи на те, що спалахи виникають на об’єктах з чималою чисельністю людей, в штабі винесли пропозицію ретельніше перевіряти дотримання карантинних обмежень на підприємствах та при транспортуванні людей.

Крім того зауважили, що в статистиці інфікованих коронавірусом досить часто трапляються стоматологи, тож в області хочуть ретельніше перевіряти і їхню діяльність Нагадаємо, за останні дні в області внаслідок ускладнень, викликаних коронавірусом, померли четверо, серед них і 36-річний чоловік. Кількість інфікованих також зростає.

Тож штаб запропонував, в разі необхідності, обласну університетську лікарню також відвести для лікування хворих на ковід.