Головна Новини “В молодості наворожили довголіття” – найстарший тернополянин відсвяткував 100-річчя

“В молодості наворожили довголіття” – найстарший тернополянин відсвяткував 100-річчя

Найстаршому жителю Тернополя, Михайлу Гавловському 29 жовтня виповнилося століття.  У цей знаменний день за святковим столом  зібралися найрідніші люди ювіляра.  У нього є четверо онуків,двоє праправнуків, шестеро правнуків.

На День міста, 28 серпня цього року, сертифікат про рекорд поважному, тоді ще 99-літньому чоловікові, урочисто вручив заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. Тоді ж пообіцяв: обов’язково привітає рекордсмена зі сторіччям та виконав свою обіцянку.

“Приємно констатувати, що в нашому місті мешкають такі люди, які є прикладом для кожного з нас, є носіями життєвої мудрості та досвіду, стійкості та працьовитості, – зазначив Леонід Бицюра. – Спілкуючись сьогодні і раніше з паном Михайлом, мушу визнати, що по доброму заздрю його життєвій силі та енергії. А такої люблячої, дружньої та великої родини як у нього, годі шукати.”

За святковим столом, разом з рідними ювіляр подякував усім, хто прийшов привітати із такою дато. Сказав, що 100 років – це не легкий день. Це не 10 днів і не 10 років. Побажав усім рідним здоров’я і миру.

Донька ювіляра Валентина Білоус розповідає, що батько протягом усього життя випромінював багато добра та любові, саме тому Бог дав йому прожити стільки років.

“З самого дитинства, ми з сестрою, пам’ятаємо від нашого тата добро. Ми жили не заможно, але ніколи не відчували бідності, бо вдома завжди була любов та повага. Батьки зробили все аби ми здобули освіту та досягали нових звершень”, – розповіла пані Валентина. 

Внуки ювіляра Юрій та Олександр згадали історію про ворожку, яку зустрів колись у молодості їх дідусь та яка наворожила йому довгих та щасливих літ.

“У 44-му році у Чорткові ворожка сказала дідусеві, що він проживе довге та щасливе життя. Цю історію він згадує до сьогодні. І навіть каже, що півроку тому вона йому наснилася та сказала, що ще 5 років проживе, – з посмішкою розповідають онуки Михайла Гавловського. – Не кожному дано прожити століття. Він народився при зовсім іншому суспільстві. Він пережив багато значущих історичних подій нашої держави. Знає усю історію не завдяки книжці історії, а завдяки власній пам’яті та пережитому”.

Аліна Жайворонко

Джерело: vision.ternopil.ua