Головна Новини В Борщівському районі бардак з бюджетними коштами

В Борщівському районі бардак з бюджетними коштами

Фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області в плановому порядку проведено ревізію бюджетів на території Борщівського району за період 2013-2015 років та 9 місяців 2016 року.

Результати контрольних заходів засвідчили низький рівень фінансової дисципліни в районі та неналежний контроль за повнотою надходжень бюджетних платежів. При загальному виконанні в охопленому ревізіями періоді доходної частини місцевих бюджетів району, невиконання планових показників по окремих податках, надходженнях та платежах призвело до недоотримання місцевими бюджетами понад 2,7 млн гривень.

Загалом ревізіями, якими охоплено шість об’єктів контролю, виявлено порушень фінансової дисципліни, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 813,4 тис. грн. та попереджено фінансових порушень на 67 тис.грн. Зокрема, міським бюджетом недоотримано орендної плати за комунальне майно на загальну суму понад 139 тис. грн.; ще 118 тис. грн. не поступило від забудовників на створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста по введених в експлуатацію об’єктах будівництва; порушення при укладанні трудових договорів призвели до зайвого витрачання з міського бюджету понад 318 тис. гривень.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування виявлених втрат на 168 тис. гривень.

Матеріали трьох контрольних заходів передано до правоохоронних органів, про результати ревізій поінформовано обласну державну адміністрацію.