Головна Новини Вітю досі шукають: вся школа починає день з молитви, аби хлопець повернувся...

Вітю досі шукають: вся школа починає день з молитви, аби хлопець повернувся живим

Мама не втрачає надію побачити найближчим часом сина. А поліція знову підняла в небо дрони за однією з версій, обстежували квадрат, який до цього не оглядали, пише 20 хвилин

Три квадрокоптери 10 грудня знову підійняли в небо над Козівським районом – тут продовжують пошуки 15-річного Віктора Груб’яка, який зник в ніч з 21 на 22 листопада.

У поліції з’явилась нова версія – її за допомогою квадрокоптерів і перевіряли. Обстежували квадрат, в якому до цього ще не шукали. Роботи з пошуків зниклого школяра не припиняють. І не припинятимуть доти, юдоки хлопця не знайдуть – або живим, або тіло.

Нагадаємо, дев’ятикласника Золотослобідської школи, 15-річного Віктора Груб’яка шукають усім світом вже майже три тижні. Наразі ані сліду. Хлопець вийшов з дискотеки в сусідньому селі Вівся. Востаннє говорив з мамою телефоном – та просила його вже йти додому. Це було близько пів на першу ночі 22 листопада. Потім хлопець набирав мамин номер, але вона не почула дзвінка. Коли побачила дзвінок «без відповіді» – набрала синів номер. Але телефон вже був поза зоною.

Відтоді тисячі людей, здавалося б, перевернули весь світ у пошуках хлопця. Але результату немає.    Версії розглядали різні – від заблукав і до збив автомобіль і, як можлива версія, аби приховати сліди злочину, заховав тіло підлітка.

Цей тиждень працювали по транспортних засобах, які були поблизу місця напередодні чи в день, коли хлопець зник, – пояснив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. –  Перевіряли усіх водіїв та транспортні засоби, які були чи могли бути в окрузі. Спілкувались з таксистами та перевірили всі авто агропідприємств. Опитали всіх водіїв, диспетчерів, супроводжувачів. Деяка інформація була здобута. Саме для перевірки нової інформації, в небо підняли квадрокоптери. Наразі немає результату.

Пошуки продовжуються, запевнили у поліції.

Сьогодні приїхала поліція, дрони запускають, – розповів сільський голова Золотої Слободи Ігор Мидло. – Настрій в селі який? Як вам сказати. Людям відходить помаленьку. А своїм дуже тяжко. Бо, на жаль, немає навіть жодної зачепки.

З мамою Віті, Оксаною Груб’як, сільський голова, каже, спілкується. Щоправда, не дуже часто, бо не хоче лізти в душу і в чергове ятрити її. Намагається всіляко підтримати жінку.

– Мама не втрачає надію. Каже – знайшли б вже – будь-яким, плаче… – сільський голова перервав розмову.

Директор Золотослобідської школи Уляна Гуцал каже, школа намагається повернутись до повноцінного навчального процесу. Але діти не можуть відокремитись від того, що їхнього товариша досі немає.

– Ми кожного дня з того починаємо день – на лінійці молимось, щоб Вітя повернувся живим, – каже Уляна Гуцал. – Це велике горе для всіх. А для батьків – в голові не вкладається, як це все можна переживати. Ми всі того хочемо, щоб Вітя був з нами. Свята на носі, каже директор. Старшокласники, як завше, хотіли б влаштувати вечорниці, веселощі, але не до забави зараз – ані дорослим, ані дітям. Не можемо ми веселитись, поки не знаємо, де наш Вітя, – запевнила директор.