Головна Новини Військові частини Тернопільщини приводять у повну бойову готовність

Військові частини Тернопільщини приводять у повну бойову готовність

Сьогодні опівночі Президент України на підставі звернення РНБО вирішив пропонувати Верховній Раді введення воєнного стану в Україні. Причиною рішення став відкритий напад Російської Федерації на українські кораблі біля Керченської протоки. Російські судна відкрили вогонь і стріляли на ураження.

Сьогодні народні депутати України мають вирішити, чи вводити воєнний стан. Засідання ВРУ розпочинається о 16.00.

А тим часом у регіонах України військові частини приводять у стан бойової готовності.

«На підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо введення правового режиму воєнного стану, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України віддав розпорядження щодо приведення з’єднань і частин Збройних Сил України у бойову готовність “повна”. Це означає, що весь особовий склад переведений на цілодобовий посилений режим. В разі надходжень окремих розпоряджень артилерійська військова частина оперативного командування «Захід» готова до виконання поставлених бойових завдань», – каже прес-секретар 44-ої артилерійської бригади Юрій Кульпа.

Готується до ймовірного запровадження воєнного стану і поліція. Якщо ВРУ підтримає рішення Президента, то в усіх регіонах України посилять патрулювання. А також поліцейські перевірятимуть в’їзд і виїзд автівок з міст.

Софія Романська, За Збручем