Головна Новини Військовий з Тернополя разом із друзями і рідними придбав “швидку” для розвідників

Військовий з Тернополя разом із друзями і рідними придбав “швидку” для розвідників

Швидку за понад двісті тисяч гривень придбав для розвідників військовослужбовець з Тернополя разом із родичами та друзями. Це авто пригнали з Італії. Його планують дообладнати та відправити для евакуації поранених.

Евакуаційну швидку для розвідників готує тернопільський військовослужбовець разом із родичами та друзями. Авто пригнали з Італії. Аби зібрати гроші на його купівлю, а це понад двісті тисяч гривень, знадобилося більше двох місяців. Про це розповів військовий на псевдо “Грузин”, повідомляє Суспільне.

“Це друзі, друзі у Фейсбуці, за що я їм щиро вдячний, а також рідні. Сам автомобіль обійшовся в 7 500 тисяч євро, а ремонт вже коштував 31 тисячу гривень. Це те, що треба було відновити технічну сторону, нам сказали її відновити люди, які його переганяли. Автомобіль з 2012 року і він постійно перебував в користуванні швидкої допомоги Італії, коли його забирали, то повністю обладнання, яке знаходилося в автомобілі, його забрали, бо такі є правила, коли автомобіль списують”, – каже військовий.

Військовослужбовець з Тернополя придбав швидку для розвідників

Швидка. Фото: Діана Ярошенко/Суспільне Тернопіль

Тепер авто треба обладнати, відповідно до стандартів реанімобіля.

“Те, що нам вдалося знайти через друзів, це ноші, яких тут бракує, також це комп’ютер, який моніторитиме стан пацієнта. Щоби парамедик, який надаватиме допомогу, мав постійний контроль над потерпілим”, – каже військовий.

Військовослужбовець з Тернополя придбав швидку для розвідників

Швидка для розвідників. Фото: Діана Ярошенко/Суспільне Тернопіль

Частину приладів уже знайшли, розповідає чоловік. Це зокрема наплічник парамедика, дефібрилятор, апарат для штучної вентиляції легень та портативні ноші.

“Це фактично виглядає, як надувний матрац, але це є ноші для потерпілого, в якого є зламана тазобедрена ділянка, або хребет. Вони фіксують потерпілого і дають можливість його переносити та надавати допомогу, не роблячи якихось травм потерпілому”, – розповів військовий.

Встановити все необхідне обладнання, перевірити його та відправити авто планують через декілька тижнів.