Головна Новини Від четвертого квітня у Тернополі по-новому контролюватимуть якість харчових продуктів

Від четвертого квітня у Тернополі по-новому контролюватимуть якість харчових продуктів

Від середи, 4 квітня, в Україні впроваджується нова система контролю якості харчових продуктів. Про це йдеться в повідомленні на Урядовому порталі.

Зміни мають на меті створити умови для забезпечення якості та безпеки харчової продукції для споживачів. Також в Україні буде встановлено чіткі процедури перевірок, що дозволить звести до мінімуму корупційні ризики і посприяє розвитку чесної конкуренції.

У повідомленні наголошується, що підприємства будуть перевіряти в залежності від ступеня ризику для життя і здоров’я людей. Наприклад, в магазині, де продається упакована продукція тривалого зберігання, ризиків менше, ніж в магазині, де продається свіже м’ясо.

Також, за новим законом, інспектори Держспоживслужби здійснюватимуть перевірки відповідно до акту перевірки. Цей документ повинен містити вичерпну інформацію про кількість питань для перевірки і повинен бути публічним.

За порушення нових правил передбачені штрафні санкції на суму до 70 тис. гривень – в залежності від правопорушення.

Якщо будуть виявлені фактори, що представляють загрозу для життя і здоров’я людини, інспектор зможе тимчасово призупинити виробництво або обіг товарів або кормів.