Головна Новини Від суботи на Тернопільщині посилять карантинні обмеження

Від суботи на Тернопільщині посилять карантинні обмеження

Від суботи, 13 березня, на Тернопільщині посилять карантинні обмеження. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій.

За словами голови облдержадміністрації Володимира Труша, в області тиждень не працюватимуть тренажерні зали, басейни та дитячі кімнати. Також Володимир Труш розповів, що ще буде заборонено, повідомляє Суспільне.

“Заборонити проведення всіх масових заходів з масовим скупченням людей. Посилити контроль за транспортними перевезеннями. Якщо є порушення скасувати ліцензії. Нацполіції взяти під особистий контроль щодо перевірок закладів громадського харчування, нічних клубів на дотримання санітарно-епідемічних норм”, – каже Труш.

“Захворюваність в області залишається на високих рівнях та перевищує загальнодержавний показник. За останній тиждень лютого зареєстровано 1650 випадків захворювання. А у перший тиждень березня – 2188. Зафіксовано ріст захворюваності на 40,3%. Середня кількість випадків на добу коливається в межах трьохсот. Третього березня зареєстровано найвищу кількість захворювання за весь період спостереження – 456”, – розповідає головна державна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук.У Тернопільській області посилили протиепідемічні заходи

Як наголосила начальниця управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко, на Тернопільщині працює 9 медичних мобільних груп.

“В області вакциновано 1948 осіб. Більша частина з них – медики. Вони показали на своєму прикладі, що вакцинуватися потрібно. Крім того, постановою Уряду, у випадку залишків доз вакцини, дозволено щеплювати лідерів громадської думки – громадських активістів, журналістів, представників громадських організацій, діячів культури”, – розповіла Ярмоленко.

Нагадаємо, сьогодні в області підтвердили 566 випадків COVID-19