Головна Новини Від виробництва цукру постраждала родюча земля

Від виробництва цукру постраждала родюча земля

Екологічною інспекцією під час обстеження земельної ділянки зафіксовано засмічення відходами на площі 1, 3958 га.

За зверненням мешканців м.Хоростків Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області (далі-Інспекція) проведено обстеження земельної ділянки за межами населеного пункту м.Хоростків Гусянського району поряд із територією ТОВ «Інтерформ – Захід», відібрано проби землі на предмет її забруднення та зафіксовано засмічення відходами від виробництва цукру на площі 1, 3958 га.

За результатами зібраних матеріалів Інспекцією розраховано збитки внаслідок засмічення земельної ділянки на суму 288, 839 тис.грн., внаслідок забруднення земельної ділянки на суму 60, 910 тис.грн.

«Компанії» ТОВ «Галичина цукор» надіслано припис щодо забезпечення ліквідації відходів від виробництва цукру у термін до 30.01.2017р.

Матеріали перевірки Інспекцією направлено до Хоростківського міського голови для прийняття рішення щодо подальшого поводження з відходами та порушення справи про притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні законодавства про відходи та відшкодуванню заподіяної шкоди.

Аналогічний лист також надіслано до постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами Тернопільської обласної державної адміністрації.