Головна Новини Відійшов у вічність відомий чортків’янин Борис Мірус

Відійшов у вічність відомий чортків’янин Борис Мірус

Нині, 13 квітня, на 92-му році життя відійшов у вічність уродженець села Синяково (нині частина Чорткова) Мірус Борис Михайлович.

Джерело: Національний театр ім. Марії Заньковецької.

– Наша гордість, наш натхненник, Учитель та Корифей. Завжди у гарному настрої та з чудовим почуттям гумору. Людина з невичерпною енергією та любов`ю до життя. Ми вчилися у вас акторської та життєвої мудрості, просили поради та дослухалися до критики. Дякуємо за науку, теплі слова, за велич і майстерність акторського таланту, і за те, що ви у нас були… Спочивайте з Богом, Майстере сцени!, – йдеться на сторінці театру, пише Чортків Сіті

Нагадаємо, Борис Михайлович Мірус народився 19 серпня 1928 року в с. Синяково (нині в складі Чорткова). Закінчив театральну студію при Львівському драматичному театрі імені Марії Заньковецької (1948, нині національний театр). У червні 1949-го був заарештований, звинувачений у націоналізмі та підготовці замаху на Микиту Хрущова; засуджений до 10-ти років виправно-трудових таборів. Ув’язнення відбував у Воркуті (нині Республіка Комі, РФ). Після звільнення повернувся у Львівський драматичний театр ім. М.Заньковецької (1957-2021). Зіграв понад 150 ролей, а також знімався в кіно. Народний артист України (1991). У 2019 році отримав також вагомі відзнаки, серед яких: орден «За заслуги» ІІІ ступеня та звання «Почесний громадянин міста Чорткова».