Головна Новини Відомий і невідомий Чортків покажуть у документальному фільмі

Відомий і невідомий Чортків покажуть у документальному фільмі

Протягом двох днів у Чорткові перебували журналісти із телеканалу «UA TV». Вони знімали документальну стрічку про найбільш цікаві та визначні місця Чорткова.

Фільм, який знімали у Чорткові, розповідає про історію містечка, туристично привабливі об’єкти населеного пункту та його видатних жителів. У кадрах можна буде побачити культову споруду Тернопільщини – Домініканський костел, таємничий та оповитий легендами Чортківський замок, один з найдревніших духовних храмів – церкву Успіння Пресвятої Богородиці, помилуватися містом із висоти пташиного польоту, пише Номер один 

Журналісти зустрілися із місцевою майстринею-бджолярем Олесею Токарь. Жінка вже декілька років поспіль виготовляє натуральне мило, свічки та запашні саше. Пані Олеся провела майстер-клас зі створення цілком безпечної ароматної подушечки, яка подарує власнику приємну атмосферу вдома.

Не оминули увагою і славнозвісний музей-їдальню «Pan Czartkowski». Кухарі  закладу відкрили деякі таємниці приготування автентичного смаколика – палюшки по-галицьки із грибною підливою.

Уже 23 листопада о 19.30 год стрічка з’явиться в ефірі каналу «UA TV» та в мережі інтернет. Кожен глядач зможе дізнатися більше цікавинок про перлину сонячного Поділля – славнозвісне містечко із загадковою назвою Чортків.

Джерело: Тижневик “Номер один”