Головна Новини Відомий кременчанин створює клуб верхової їзди

Відомий кременчанин створює клуб верхової їзди

Відомий уродженець Кременця Андрій Біндас – український патріот, людина слова й бійцівської вдачі, усе, що задумує, обов’язково реалізовує. І невипадково, адже він справді військовий, який досі перебуває в резерві Збройних сил України, пише Сільський господар
Буквально місяць тому пан Андрій загорівся ідеєю створення клубу верхової їзди. Один із поважних меценатів передав йому для цієї справи п’ять коней української верхової породи. Нині ентузіаст з однодумцями об’їжджає і тренує своїх гривастих підопічних, аби вони були слухняними і спокійними. А після тривалого й наполегливого підготовчого періоду Андрій Миколайович займеться організацією кінного туризму по мальовничій Кременеччині, а відтак – по всій Волині та Галичині. Уже тепер команда Біндаса розробляє спеціальні одно-, дво- і шестиденні маршрути для верхової їзди, з відповідною інфраструктурою, переважно в садибах так званого зеленого туризму, де кінні туристи зможуть переночувати та смачно пообідати.
У планах кременецького ентузіаста зайнятися ще однією важливою справою – іпотерапією – спеціальною реабілітацією учасників російсько-української війни, а також діток, які мають проблеми зі здоров’ям. Після карантину Андрій Миколайович проводитиме ще й кінне пластування з юними вихованцями Кременецької станиці та іншими охочими молодими патріотами Тернопілля.
Як військовий резервіст і волонтер, пан Андрій зі своїми друзями активно допомагає нашим бійцям на сході України. А в селі Лішня Кременецького району планує створити реабілітаційний центр для ветеранів і сьогоднішніх захисників України від північного агресора, а також для родин полеглих Героїв.
Ось такий він – патріот, волонтер і підприємець, який уміє знайти своє місце в житті й допомогти це зробити іншим.
Тарас БОГДАНЮК