Головна Новини Відділом освіти Тернопільської РДА займеться СБУ

Відділом освіти Тернопільської РДА займеться СБУ

sbuВ ході планової ревізії відділу освіти Тернопільської РДА, проведеної фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, виявлено втрат на суму 116 тис. гривень.

Зокрема, відділом освіти не спрямовано в дохід районного  бюджету       49 тис. грн., які надійшли в рахунок погашення незаконних витрат з оплати праці минулих бюджетних періодів.

Також, закладом освіти на заробітну плату та сплату єдиного соціального внеску зайво використано майже 37 тис. грн. бюджетних коштів, безпідставно покрито витрати інших фізичних осіб, за завищеною вартістю оплачено поточні ремонти у двох школах району, понаднормово списано товарно-матеріальні цінності, всього на суму понад 12 тис. гривень.

Заниження площі зданого в оренду приміщення призвело до недоотримання власних надходжень установою в сумі 16,3 тис. грн. та покриття витрат орендарів на оплату вартості спожитих ними енергоносіїв в сумі           1,5 тис. гривень.

Крім того, закладом допущено бюджетне правопорушення щодо взяття до сплати зобов’язань без відповідних бюджетних асигнувань на суму понад 1,6 млн гривень. За вказане на одну посадову особу складено та направлено на розгляд суду протокол за ст.164-12 КУпАП.

До установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та ініційовано призупинення бюджетних асигнувань.

Матеріали ревізії передано в УСБУ в Тернопільській області, про її результати поінформовано прокуратуру області.