Головна Новини Відверта розповідь воїна АТО з Тернопільщини про життя після війни (Відео)

Відверта розповідь воїна АТО з Тернопільщини про життя після війни (Відео)

Пройти війну і продовжити жити. Бережанець Олег Поливко одним із перших потрапив на передову і побачив, що таке війна на Сході. З того часу пройшло вже шість років. Чоловік пригадує, у день коли йому принесли повістку, без вагань і роздумів почав готуватись до служби. Свою історію ветеран АТО розповів знімальній групі Т1 Новини.

Олег Поливко народився і виріс у Бережанах. До початку воєнних дій на Сході він працював на пошті і займався буденними справами. Шість років тому у серпні чоловікові принесли повістку. Той день Олег пам’ятає і досі. Свою історію чоловік розповів пластунам з табору “Легіон-22″.

– Приходжу з роботи і приходить два в цивільному одягнуті і два міліціонери. Спочатку подумав, може щось малий зробив, але потім сказали, що принесли мені повістку. Син ще спершу не вірив, що це правда, – каже ветеран АТО Олег Поливко.

Олег пригадує, тоді на Схід його проводжали чимало людей. Після вишколу і підготовки чоловік став гранатометником. Каже, йшов захищати країну не задумуючись.

– Стан України зрозуміло, що треба було захищати. Є такий вислів :”Ніхто крім нас”, тому я думаю, що діти в мене ще не жили, ще малі, а я вже трохи щось побачив, тому вирішив захищати Батьківщину, – додає Олег Поливко.

На війні Олег був більше року. Повертаючись додому на пам’ять брав не використані гільзи, а дитячі обереги. Ось цей браслет Олегу подарувала дівчинка з Донецька, він і досі на військовому рюкзаку. Та найбільше вражає колекція дитячих малюнків.

– Оці малюнки, які нам подарували діти на Сході, я досі зберігаю. Жодного не викинув, – пригадує ветеран АТО Олег Поливко.

Пластуни Олег і Володимир вражені. Кажуть, такі зустрічі є пізнавальними і дають більше розуміння про те, що насправді відбувається на Сході.

– Мене цікавило власне в таких людях, от приходить повістка і які у них емоції, відчуття, тому що розумієш зразу, що це ризик. у тебе сім’я. діти і тут тобі треба збиратись і виїжджати. Мене дуже вразило. приємно здивувало, коли Олег сказав, що він спокійно до цього поставився і був свідомий, – каже учасник табору “Легіон-22”, 69-й курінь ім. Богдана Хмельницького Володимир Чернюк.

– Взагалі дуже цікаво проводити такі бесіди, оскільки мені цікаві історії з фронту. Тобто завжди цікаво дізнаватись щось нове. І це не порівняється, якщо дивитись новини про АТО, а поспілкуватись безпосередньо з учасником тих подій, – додає учасник табору “Легіон-22”, 69-й курінь ім. Богдана Хмельницького Олег Гудзоватий.

Зараз Олег Поливко не працює, чоловік змушений їхати на роботу за кордон. У рідних Бережанах він ще й знаний філателіст. У його колекції більше 33 тисяч поштових марок, а ще йому вдалося упорядкувати омріяний збірник “Художні немарковані конверти України”. Чоловік наголошує, якщо йому доведеться знову захищати Україну, він погодиться без вагань.

Сергій Балуцький, Віталій Куземко, Павло Верхолюк, Т1 Новини