Головна Новини Вціліла лише шафа: тернопільська меблева компанія виготовить кухонний гарнітур для власниці зруйновного...

Вціліла лише шафа: тернопільська меблева компанія виготовить кухонний гарнітур для власниці зруйновного житла у Бородянці

Тернопільська меблева компанія безкоштовно виготовить новий кухонний гарнітур для власниці зруйновного житла у Бородянці. Це будуть меблі у квартиру, в якій після обстрілів вціліла лише шафа з посудом та васильківським керамічним півником. Про це розповів власник меблевої компанії Роман Погайдак.

За його словами, жінці подарують кухню після завершення війни. Чоловік уже поспілкувався з жителькою Бородянки, пише Суспільне.

“Телефоном жінка мені відповіла, що наразі проживає у брата і поки що не має своєї оселі, але буде вдячна за такий подарунок. Я сказав, їй, що незалежно, яке надалі місто вона обере для проживання – наша фірма готова буде привести нові меблі і змонтувати їх там”, – розповів Роман Погайдак.

Власник компанії каже, на їхніх складах залишилося достатньо матеріалів, щоб зробити такий подарунок.

Виготовити кухню жительці Бородянки він вирішив одразу, коли побачив фотографію її зруйнованої квартири в мережі. “Один з наших працівників Сергій кинув фотографію, де була ця шафа, розвалений будинок. Для мене це було дуже символічно, попри те, що будинок повністю був знищений, а шафа залишилася висіти. Я зрозумів, що людина втратила абсолютно все”.

Також для власниці зруйнованої квартири спеціалісти розроблять 3-Д дизайн нового помешкання. Роман Погайдак розповідає, що жінка мріє про сучасний інтер’єр. Відповідно до цих побажань виготовлятимуть і кухонний гарнітур.

“Якби у неї була така гарна велика кухня-студія, то ми б її зробили острівцем. Тому що за ним дуже зручно працювати. До острова примикав би стіл. І обов’язково кухня була би трьохярусна. Перший, нижній ярус – для зберігання запасів, з шухлядами, де би була вбудована побутова техніка. Другий ярус – для зберігання посуду, і третій – для всякого краму, який потрібен один раз в рік”.

Таку кухню майстри зможуть виготовити за 3 тижні,  каже Роман Погайдак.

“Жінка сказала, що хоче сучасну кухню – це прості, лаконічні, плоскі фасади зі стільницею і HPL-пластикою. Ця стільниця не боїться ні температури, ні вологи. Фурнітура європейських виробників. У цих меблях будуть зручні шухляди”.

Роман Погайдак, коли почалася війна, разом з колегами вирішили допомагати як тільки можуть.

“Воювати, тримаючи автомат в руках, мабуть, не кожен може. Тому, вирішили в компанії після кількох днів деморалізаційної кризи на початку війни сформувати фронт, так званий, меблевий, і допомагати людям максимально тут на місці. Разом ми можемо прийти до перемоги великими швидкими кроками з найменшими втратами для України”.

Світлину вцілілої кухонної шафки на стіні обваленого будинку в Бородянці зробила фотокореспондентка сайту Суспільне Новини Єлизавета Серватинська 6 квітня. Фото швидко розлетілося в мережі та стало символом стійкості і незламності українців. Люди почали робити ілюстрації, основа яких – фотографія Єлизавети Серватинської.