Головна Новини Вулицями Зборова пройшла Хресна хода (фото)

Вулицями Зборова пройшла Хресна хода (фото)

У Зборові склалася традиція в часі Великого посту проводити вулицями міста Хресну Дорогу за мир в Україні.

Цього року хресна хода відбулась у п’ятницю, 29 березня, за участю духовенства та вірних релігійних громад УГКЦ м.Зборова і Зборівського району. ЇЇ очолив владика Теодор (Мартинюк) єпископ – помічник Тернопільсько – Зборівський.

Великий дерев’яний хрест несли вулицями міста рухаючись колоною від Універмагу (Торгового центру) до церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що на Білому березі. Від стації до стації Хрест несли представники різних сфер діяльності міста і району – духовенство, влада, медики, освітяни, працівники культури, воїни АТО, учасники бойових дій, поліція, представники державних та громадських установ і організацій, підприємці, громадяни міста. Дійство зібрало чимало людей. Усі вони долучилися до молитви пише Думай.

Одна стація змінювалася іншою і на кожній звучали глибокі розважання та молитва з вуст братів семінаристів, завдяки яким присутні перебували у духовних роздумах, адже кожна людина відчуває, що і вона доклала своїх зусиль та, можливо, продовжує докладати до страждань Господа. Христова Хресна Дорога надихає нас до покаяння і змушує задуматись над своїм існуванням, над нашим значенням для Бога, над нашими гріховними ранами.

Мета цього заходу, як зазначили у прес-службі райдержадміністрації, разом з учасниками долучитися до спільної молитви, розбудити у людей приспані почуття любові до Ісуса Христа, до ближнього, жалю за вчинені гріхи.

Під час цієї вражаючої Хресної ходи кожен міг насправді багато почерпнути та збагнути, який добрий Господь, що віддав свого Єдинородного Сина на розп’яття за всіх людей.