Головна Новини Волонтер із Тернопільщини сам потребує допомоги

Волонтер із Тернопільщини сам потребує допомоги

Богдан Неділь із Тернопільщини через травму хребта давно не ходить. Але допомагає бійцям на передовій. Уже рік чоловік, який навіть не може сидіти, збирає харчі та одяг для військових. Нещодавно сталося диво – волонтер став відчувати ноги. Чоловікові, який ділиться добром, самому терміново потрібна реабілітація. Рідні та військові просять допомогти сильній людині зібрати кошти на лікування, йдеться в ТСН.16.45.

Він уперше оповідає власне життя журналістам. Волонтер Богдан з Кременця, який опікується не одним військовим підрозділом, сам фізично-немічна людина. У двадцять п’ять він невдало пірнув і зламав шийний хребець. Із могутнього велетня, ростом під два метри та вагою сто кілограмів, чоловік перетворився на лежачого хворого.

П’ять років боротьби із хворобою і жодної копійки на себе. Натомість, родина постійно виділяє гроші на допомогу нашим бійцям. Вдома у Богдана волонтерський штаб. Він на постійному зв’язку із бійцями.

Після складання списку необхідного, просить цивільних про допомогу. Розмовляє упевнено, відмов не приймає. Його руками та ногами став місцевий священик-капелан. З фронту для Богдана капелан привозить бойові прапори.

В останні місяці напруженої волонтерської роботи Богдан раптом почав відчувати свої ноги.

“Всередині вони в мене гудуть, так як людина цілий день на ногах і потім ввечері такий стан, що воно там гуде, якісь мурашки пробігають”, – розповідає волонтер.

Родина вже зв’язалася з ізраїльською клінікою, яка може допомогти. Безкоштовні квитки для перельоту на лікування гарантовані “МАУ” згідно з угодою між “1+1” і Міжнародними авіалініями України. Але лише на перший курс реабілітації Богдану потрібно зібрати сорок тисяч доларів. Для нього ця сума захмарна. Його статків не вистачає навіть на лікування восьмирічного сина, хворого на ДЦП. Доходи в родини невеликі – лише дві пенсії інвалідів – батька та сина. Тому сподіваються на допомогу небайдужих людей.

Реквізити для допомоги:

Банк “Укрсоцбанк”

4874 1000 0412 8867 Неділь Наталя Більше читайте тут: https://tsn.ua/ato/prikutiy-do-lizhka-viyskoviy-volonter-zmusheniy-prositi-dopomogi-dlya-sebe-900760.html