Головна Новини Володимир Богайчук: “Тернопільським батькам не варто боятися відповідальності за відмову від вакцинації”

Володимир Богайчук: “Тернопільським батькам не варто боятися відповідальності за відмову від вакцинації”

Недавно українців обурила заява в. о. Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун до народних депутатів. Пані Супрун вимагала  народних обранців внести зміни до певних законів України і посилити батьківську відповідальність за відмову від вакцинації.

Уляна Супрун закликала нардепів на власному прикладі показати українцям, що вакцинація не те, що бажана, а необхідна.

Ми поцікавилися, що думає з цього приводу начальник управлінні охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

«Треба розуміти, що така хвороба як кір, дає значну кількість ускладнень. Причому згідно  з  інформаційними довідками Міністерства здоров’я, у країні є і смертельні випадки. Тільки уявити: дитина здорова, все добре, хворіє на кір і помирає. І це лише тільки через те, що не провели щеплення. Тож хто за це має відповідати?..

Проте за нашу область я спокійний. У наших жителів змінилася думка до вакцинації проти кору. Значна кількість батьків таки вакцинують дітей. Хоча ми й стовідсотково забезпечуємо безкоштовною вакциною, батьки ще й купують її у аптеках самотужки. Проводять ревакцинацію. Тішуся, що наші батьки дуже свідомі і думають про здоров’я своїх дітей.

І якщо минуло річ 30-40% було вакциновано людей, то цього річ – 97%. Це дуже гарний показник. І нашим батькам не варто боятися відповідальності».

Окрім того, пан Володимир сказав що додатковою стимуляцією для батьків було рішення Тернопільської міськради про те, що, якщо дитина не вакцинована, заборонити їй відвідувати дошкільні і шкільні навчальні заклади.