Головна Новини Водій перевантаженої фури сплатить штраф 45 тисяч євро

Водій перевантаженої фури сплатить штраф 45 тисяч євро

На вихідних дорожні організації продовжували боротьбу з колійністю на напливами на мережі доріг загального користування Тернопільської області. Причина утворення таких пошкоджень – перевантажені фури, які часто нехтують встановленими правилами перевезення вантажу.

Тривали роботи на дорогах Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знамʼянка та Івано – Франківськ – Бучач – Терннопіль. 

Нагадаємо, влітку діють обмеження руху великотоннажних автомобілів загальною масою понад 24 тонни у спекотні дні літнього періоду (при температурі 28 і більше градусів за Цельсієм) з 10.00 до 22.00 год.

Заборону ввели, аби автошляхи, покриття яких під сонцем стає еластичнішим, не руйнувалися. Окрім того надміру навантажені транспортні засоби створюють загрозу безпеці руху для інших водіїв та пішоходів.

Втім, далеко не усі перевізники дотримуються правил, котрі дозволяють зберегти майно громади.

Аби запобігти руйнуванням на Тернопільщині працює 2 пересувних комплекси для зважування великогабаритного транспорту. Їх щодня встановлюють на інших ділянках автошляхів області, переміщуючи хаотично. Вимірювання здійснює Служба автомобільних доріг спільно з Національною поліцією та Укртрансбезпекою.

Процес обстеження відбувається так: вантажівки зупиняє поліцейський і супроводжує до вагів. Після цього співробітники Служби автомобільних доріг проводять вимірювання. Зафіксовані факти перевантаження передаються у документальному вигляді представникам Укртрансбезпеки, які на місці виписують штраф.

Розмір стягнення залежить від того, яку відстань подолала вантажівка і куди їде. Також впливає розмір перевантаження. Порушенням також вважається і перевищення габаритності багажу. Під час зважування вимірюються також і об’єми.

До слова, декілька днів тому працівниками Служби автомобільних доріг у Тернопільській області спільно з Укртрансбезпекою виписано штраф на рекордну суму в 45 тисяч євро. Зважування показало нереальну цифру у 200 тонн.