Головна Новини Вихованець інтернату з Тернопільщини взяв участь у спецпроекті “1+1”

Вихованець інтернату з Тернопільщини взяв участь у спецпроекті “1+1”

Віталій Королюк – завжди хуліган, часто брехун і просто некерований вихованець інтернату. Зазвичай, таким як він майбутнє не малює райдужних перспектив. Та все може бути інакше, якщо знайдеться учитель. Людина, готова дати професію і шанс на гідне життя.

Про це йдеться в спецпроекті ТСН “Школа виживання“. Люди, успішні у професії, беруть шефство над дітьми зі складною долею.

15-річний Віталій Королюк три останні роки живе в інтернаті з поглибленим вивченням трудового навчання на Тернопільщині. Він уже серйозно вляпався. Шкодує, що колись споживав наркотики, прикрив людину на крадіжці. А ще – хуліган, не привчений до відповідальності, часто любить кидатися з крайності в крайність.

Про батька хлопця в закладі не знають. Мати – померла на очах Віталика – організм не витримав алкоголю та наркотиків.

Була можливість у нього піти проживати в сім’ю. “Випробувальний термін” у родині Віталик гучно провалив – і машину взяв без дозволу, і речі деякі узяв. Словом, він майстер заварити кашу не лише на кухні.

Віталик у 9-му класі, тож саме час обирати професію. Він хоче навчатися на кухара, бармена, офіціанта.

ТСН знайшла людину, яка готова дати хулігану Віталику шанс. Ресторатор Віталій Мариновський хоче не лише навчити юного тезку професії, а й дати хлопцю реальну роботу, якщо той буде сумлінним. Тож передає Віталику лист-запрошення в інше життя.

Більше подробиць дивіться на відео в сюжеті Людмили Бадалян.