Головна Новини Випускник тернопільського вишу 20 років виношував ідею створення піцерії

Випускник тернопільського вишу 20 років виношував ідею створення піцерії

Життя нині доволі стрімке – треба встигнути зробити безліч справ. І рано чи пізно, після ділової активності, про себе неодмінно нагадує апетит. А що, коли не вистачило часу приготувати або хочеш перехопити щось на вулиці?

Якщо ви у Шумську, то на допомогу прийдуть Володимир та Катерина Романіви. Вони чекають вас у своїй, як жартують, першій домівці із милозвучною назвою Pіzzerіa dі Famіglіa. У червні минулого року ці молоді, позитивні люди розпочали сімейний бізнес.

Як розповідає Володимир, таку ідею виношував протягом 20 років. Головне – було наважитися розпочати нову для себе справу.
Власники піцерії, а, за сумісництвом, – талановиті кулінари, кажуть, що, практично, живуть у Pіzzerіa dі Famіglіa, адже працюють тут з 9 і до 22 години. А знаходиться піцерія на центральній вулиці міста, у кількох десятках метрів від міського ринку.

– Намагаємося задовольнити смаки найвибагливіших наших гостей – саме так ставимося до кожного нашого відвідувача, – розповідає Катерина. – Ще хочемо здивувати такою швидкою їжею, як французький хот-дог – біла і темна булочка. Це для нашого Шумська новинка. Для міста було деякою диковинкою, що можливий і такий варіант. Є паніні на житній і пшеничній основі. Тут ми теж стали першопрохідцями серед шумчан. І, звичайно, експериментуємо з улюбленою для багатьох піцою. Так, однією із найпопулярніших і затребуваніших серед наших клієнтів є та, рецепт якої народився через недогляд під час приготування Володимиром – він, замість томатного соусу, додав вершковий, але у результаті вийшла дуже смачна піца. Ми використовуємо лишень сертифіковані продукти іноземного та українського виробництва. Маємо справу із перевіреними постачальниками з доброю репутацією. Зокрема, і шумських виробників, особливо, що стосується паніні. Найдовший термін приготування піци – 10 хвилин. Чоловік готує її на очах покупця. Це, зазвичай, класичні види – «Маргарита», «Гавайська», «Баварська». За бажанням, можемо приготувати такий ексклюзив, як піца з равликами з угорської ферми «Дідо Джозеф», з дорогими сирами – рикоттою, пармезаном, навіть, з грушкою, медом – смакота та й годі. Приготоване тісто для основи зберігаємо у холодильниках.
Сири і сирну продукцію отримуємо завдяки співпраці з Тернопільською САМоГОНою ресторацією Михайла Гросуляка, томатні соуси – італійського походження, елітні сири – з Німеччини, Польщі, Франції. Найтривалішим був пошук складових для хот-догів. Булочки і сосиски нам довозять до Кременця. Звідти забираємо товар раз у два тижні – якраз на стільки, скільки дозволяють можливості морозильних камер. Співпрацюємо також з потужними фірмами-корпораціями, як «Grill house», «mr.Grill», «Прем’єр Фуд».
– Хочемо, щоб наші клієнти смакували якісною продукцією, – розповідає Володимир. – У нас є свої постійні відвідувачі. Намагаємося, щоб їжа було не лише смачною, але й за доступною ціною. Якщо у деяких мережах вартість хот-догів стартує від 34 гривень і вище, то у нас вони коштують 25 гривень, а для учнів Шумського НВК під час навчання ще діють суттєві знижки; є багатий вибір соусів. Наша продукція – свіжоприготовлена, без напівфабрикатів.
На індукційній плиті готують борщі, грибну та рибну юшку, бануш, кулешу.
Різноманітний вибір напоїв: еспресо, американо з молоком та без, капучино, лате, шокочіно, шоколад з молоком, гарячий шоколад, різноманітні види чаю. Є італійські кава, шоколад, сухе молоко. Для приготування кави використовують професійне кавове обладнання, яке постійно оновлюють. Планують розширити асортимент і приємно здивувати кавових гурманів.

Наразі приміщення, де подружжя розвиває власний бізнес, трохи затісне. Але навіть і в таких умовах вони знайшли можливість встановити два столики, лавочку, облаштували місце для збирання сміття – і не лише відходів піцерії. Поруч – багато громадських місць, тому намагаються зробити так, щоб було зручно для людей.
Отож, коли, після напружених старань, у вас виникне бажання посмакувати різноманітними наїдками, запашною кавою, то завітайте у піцерію Pіzzerіa dі Famіglіa або телефонуйте:
097-403-93-73 (Володимир), 097-711-25-05 (Катерина), – пише shumsk.info