Головна Новини Викритого тернопільськими контррозвідниками бойовика НЗФ ЛНР засудили на 15 років

Викритого тернопільськими контррозвідниками бойовика НЗФ ЛНР засудили на 15 років

Викритого контррозвідкою Служби безпеки України, ватажка одного з терористичних угруповань так званої «ЛНР» заочно засуджено до 15 років позбавлення волі.

Служба безпеки України продовжує системну роботу щодо документування злочинів учасників терористичних організацій і груп для їх притягнення до кримінальної відповідальності.

Контррозвідники Тернопільського управління СБУ встановили, що мешканець тимчасово окупованої Брянки на Луганщині у 2015 році добровільно приєднався до терористичного угруповання «15-й батальйон територіальної оборони народної міліції ЛНР «Брянка СССР». До липня 2017 року він був заступником командира терористичного підрозділу і брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції” – розповів прес-секретар ТернопільськогоУСБУ Петро Королюк.

Наразі бойовик переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей. Засудженого оголошено у розшук за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.