Головна Новини Викрав авто і потрапив в ДТП

Викрав авто і потрапив в ДТП

znak-DTP219-річний житель Кременецького району взяв без дозволу покататися автомобіль знайомого. Не впоравшись з керуванням, горе-водій потрапив у ДТП. Тепер, окрім відшкодування чималих матеріальних збитків за пошкоджену чужу автівку, йому доведеться також відповісти за незаконне заволодіння транспортним засобом.

 

Заява про крадіжку автомобіля марки «Peugeot Boxer» надійшла від 28-річного жителя одного із сіл. Чоловік повідомив, що залишив машину на стоянці, поблизу готелю, а коли вранці прокинувся –  автомобіля вже не було. У протиправному заявник запідозрив свого знайомого, з яким напередодні разом відпочивав.

Правоохоронці почали з’ясовувати обставини крадіжки та перевірили версію потерпілого. Підозри останнього виявилися небезпідставними. До незаконного заволодіння транспортним засобом виявився причетним 19-річний односельчанин потерпілого.

Підозрюваний розповів, що поцупив ключі у знайомого, аби покататися на його автівці.  Зізнався, що був напідпитку. Не впоравшись з керуванням, перекинув чужий транспортний засіб. На щастя, обійшлося без жертв. Залишивши машину, зловмисник втік.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Дії підозрюваного слідчі кваліфікують за частиною 1 статті 289 ККУ- незаконне заволодіння транспортним засобом.