Головна Новини Виконано чи не виконано: доля сільської школи на Тернопільщині

Виконано чи не виконано: доля сільської школи на Тернопільщині

Вкрай потрібну і корисну для суспільства справу продовжують колеги-журналісти інформаційного агентства «Слово і діло» – на одноіменному сайті публікують обіцянки керівників і політиків та досліджують виконання того, що було ними обіцяно. До уваги журналістів-дослідників вкотре потрапив і голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. І це зовсім не дивно, бо, за аналізом Комітету Виборців України, тернопільський очільник за підсумками 2016 року та першого кварталу 2017-го утримує четверте місце у рейтингу  керівників українських областей.

Посилаючись на виступ Спепана Барни на місцевому телеканалі, в ефірі  якого  він, 1-го серпня 2016-го, пообіцяв  здати в експлуатацію нову школу в селі Горигляди Монастириського району до кінця 2016-го року, сайт «Слово і діло» робить категоричний вердикт – «НЕ ВИКОНАНО». Поважаючи категорично-принципову позицію колег, мусимо з нею все ж – теж принципово, не погодитись… Аргументуємо.

По-перше, відповідаючи на запит сайту, ще 1-го грудня 2016-го, Тернопільска облдержадміністрація, логічно обґрунтувавши існуючими фінансово-технічними проблемами, відповіла інформаційному агентству, що до кінця поточного року в експлуатацію буде введена «перша черга» школи, а повне введення в дію нового навчального закладу відбудеться 1-го вересня 2017-го.

По-друге, ми вирішили, як то мовиться, «піти до кінця» і з’сувати: а що ж відбувається у тій «першій черзі»? Відповідаємо – там повноцінно вчаться діти.Ми навіть заручились   офіційним документом за підписом керівника Монастириської освіти пані Николаїшиної. І не полінувались побачити все на власні очі. Розповідаємо і аргументуємо  фото.

Ще з 4-го жовтня 2016-го учні Гориглядівської школи повноцінно вчаться у лівому крилі ( то якраз – «перша черга»). Підготовлені класи, внутрішні вбиральні, придбано  нові парти, стільці, дошки. Створені пристойні умови для вчителів. До нового приміщення підведено газ, каналізація і водовідведення, парове опалення, пожежна сигналізація, радіо і, зрозуміло, традиційний дзвінок теж є, щоб учні знали, коли вже бігти додому…. Ну, про дзвінок – іронізуємо, а, якщо цілком серйозно, то ще 28-го листопада почала працювати газова котельня, а саме зараз проводяться роботи з встановлення бруківки…

Отже, висновок нашого дослідження: обіцянка, яку дав голова Тернопільської ОДА – “ВИКОНАНА”. Звичайно, можна прискіпуватись, що взагалі нічого не зроблено! Але ж діти вчаться у новій школі, хоча поки що це називається – “перша черга”.

Абсолютно серйозно вважаємо, що у своєму висновку ( підкреслюємо: загалом – справа корисна) колеги- журналісти мали б зазначити принаймні: «ПРОДОВЖУЄ ВИКОНУВАТИСЬ».

А принагідно – запрошуємо  «Сайт і слово» на відкриття всієї нової школи у Гориглядах Дату та точний час початку церемонії – повідомимо….

Тернопільське інформаційне бюро