Головна Новини Виведення військ з Дебальцево – важливий крок для України

Виведення військ з Дебальцево – важливий крок для України

f.n.p.m.01.02.15r019Тема, яку зараз найчастіше обговорюють українці – ситуація в Дебальцево. Чому наші бійці покинули це місце і, хто перебуває там на сьогоднішній день нам розповів народний депутат України від фракції «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Тарас Юрик.

  • Відбувся плановий відвід військ із Дебальцевого, наголошу, що вдалось зберегти усю техніку та озброєння. Підготовку до цієї операції готував Президент особисто. Ціль відступу військ – збереження найдорожчого – життя українських воїнів. Ті війська, які вивели з Дебальцевого продовжують і сьогодні бити окупанта. Володимир Путін у Дебальцевому здобув «піррову перемогу». У світі це трактують виключно як грубе порушення Мінських домовленостей, що можна використати для посилення санкцій проти Росії, – пояснює нардеп.

Захоплення бойовиками Дебальцевого може стати останньою краплею для Президента США, щоб прийняти рішення про надання Україні сучасної зброї, – вважає Тарас Юрик.

  • Котла у Дебальцево не сталося і більше не буде. Не зважаючи на те, що росіяни та бойовики кинули під Дебальцево всі можливі резерви. Це свідчить, що наша армія навчилась воювати, мінімізуючи втрати, – підкреслює депутат.

Саме Дебальцеве втратило  своє стратегічне значення. В результаті боїв його залізничний вузол виведений з ладу на тривалий час.